1 Şubat 2015 Pazar

Kuzu Kafes-Taç-Kaburga (Firik Pilavı İle)



Merhaba, bu tarifte kuzu etinin harika sunumu ve lezzeti ile karşılaşıyor olacaksınız ve tabiki yanında bu 3'lüye yakışacak bir lezzet frik pilavı olacak...


    Kuzu Kaburga-Kafes-Taç


    Malzemeler:
    • 1 Kg kg kuzu kaburga, yarım kuzu kafes, yarım kuzu taç pirzola
    • 3 Su bardağı firik bulguru
    • Yarım soğan
    • 4 diş sarımsak
    • Karabiber, kekik, tuz
    • Kuzu baharatı
    • Kişniş
    Pişirme Yöntemi:
    • Döküm Izgara
    • Fırın






    Öncelikle kaburga, kafes ve tacı lezzetlendirme safhasına başlıyoruz. Taze çekilmiş karabiber (3 renk kullanıyorum ben), taze kekik, çekilmiş deniz tuzu, kuzu baharatı (kapalı çarşıdan aldım-özellikle kuzu etine çok yakışıyor) ve biraz da kişniş kullanarak tüm etleri lezzetlendiriyoruz. Bu işleme başlamadan çok çok az zeytinyağı gezdiriyorum etlerin üzerine, fazla gezdirmeye gerek yok çünkü kuzu eti danaya göre daha yağlı oluyor.
      
      Lezzetlendirme işlemi tamamlandıktan sonra bütün etlerimizi döküm ızgarada mühürlüyoruz. Döküm ızgara olması %100 şart aksi taktirde teflon vb. tavalarda et suyunu salar ve içindeki aromasını kaybeder bu sebeple kesinlikle mühürleme işleminde çatal vb. sivri bir şey ile çevirmeye çalışmıyoruz ve ete herhangi bir şey batırmıyoruz.Mühürleme işleminin ardından kafesi ve tacı fırın tepsisine alarak üzerine soğan ve sarımsaklardan koyuyoruz.Bu işlemi yaparken kuzunun farklı noktalarına bıçak darbeleri atarak etin içine de soğan ve sarımsak taneleri koyuyoruz. Böylece sarımsağın  kokusu et ile karışarak harika bir lezzet oluşuyor. Ardından pirzola kemiklerinin iki ucunu etin döş kısmı dışarıda kalacak şekilde fırın tepsisine taç şeklinde koyuyoruz ve tacın içine de kalan soğan sarımsaktan ekliyoruz.





    Yaklaşık 45 dakika 200 derece fırında pişirdikten sonra tsiyi çıkararak, daha önceden pişirmiş olduğumuz firik pilavını tepsiye yayıyoruz, tacın içine de bir miktar koyduktan sonra tekrar 10 dk kalmak üzere fırına veriyoruz.



    Daha önce lezzetlendirdiğimiz kaburgalarımızı da döküm tavada her iki tarafı yaklaşık 3 er dakika pişirdikten sonra fırından tepsimizi alıp kaburgaları da pilavın üzerine dağıtarak sunumumuzu tamamlıyoruz.

    Kuzu kafesi ve tacı tahta üzerine alarak kemik aralarından keserek sofrada servis ederseniz misafirlerinize bir steak house deneyimi yaşatabilirsiniz.

    Herkese afiyetler olsun :)




    1 yorum:

    1. kuzu kafes çiğ bütün olarak almak istiyorum mümkünmüdür acaba ?

      YanıtlaSil