Merhaba, bu tarifte kuzu etinin harika sunumu ve lezzeti ile karşılaşıyor olacaksınız ve tabiki yanında bu 3'lüye yakışacak bir lezzet frik pilavı olacak...
Malzemeler:
- 1 Kg kg kuzu kaburga, yarım kuzu kafes, yarım kuzu taç pirzola
- 3 Su bardağı firik bulguru
- Yarım soğan
- 4 diş sarımsak
- Karabiber, kekik, tuz
- Kuzu baharatı
- Kişniş
Pişirme Yöntemi:
Öncelikle kaburga, kafes ve tacı lezzetlendirme safhasına başlıyoruz. Taze çekilmiş karabiber (3 renk kullanıyorum ben), taze kekik, çekilmiş deniz tuzu, kuzu baharatı (kapalı çarşıdan aldım-özellikle kuzu etine çok yakışıyor) ve biraz da kişniş kullanarak tüm etleri lezzetlendiriyoruz. Bu işleme başlamadan çok çok az zeytinyağı gezdiriyorum etlerin üzerine, fazla gezdirmeye gerek yok çünkü kuzu eti danaya göre daha yağlı oluyor.
Yaklaşık 45 dakika 200 derece fırında pişirdikten sonra tsiyi çıkararak, daha önceden pişirmiş olduğumuz firik pilavını tepsiye yayıyoruz, tacın içine de bir miktar koyduktan sonra tekrar 10 dk kalmak üzere fırına veriyoruz.
Daha önce lezzetlendirdiğimiz kaburgalarımızı da döküm tavada her iki tarafı yaklaşık 3 er dakika pişirdikten sonra fırından tepsimizi alıp kaburgaları da pilavın üzerine dağıtarak sunumumuzu tamamlıyoruz.
Kuzu kafesi ve tacı tahta üzerine alarak kemik aralarından keserek sofrada servis ederseniz misafirlerinize bir steak house deneyimi yaşatabilirsiniz.
Herkese afiyetler olsun :)
kuzu kafes çiğ bütün olarak almak istiyorum mümkünmüdür acaba ?
YanıtlaSil